Johnvanzweden.eu

TPL_GK_COFFE_GK_MOBILE_DESKTOP TPL_GK_COFFE_GK_MOBILE_LOGIN

Een Haagse volksjongen die als Swansea City supporter opklom tot mede-eigenaar.

John van Zweden (6 maart 1962) was 20 jaar oud, toen hij de verf- en behangwinkel van zijn vader overnam en uitbouwde tot de grootste behang- en woninginrichtingswinkel van Nederland.  Het leverde hem landelijke bekendheid op als de behangkoning. John heeft daarnaast nog een reclamebedrijf, waar reclameborden worden gemaakt, textiel bedrukt en belettering van auto’s uitgevoerd.

John’s grote liefde –naast zijn vrouw en kinderen– is voetbal. Zijn vader nam hem als kleine jongen aan de hand mee naar ADO Den Haag. Inmiddels is hij al dertig jaar een van de meest trouwe sponsors, met een niet aflatende passie.


John’s andere passie is het Engelse voetbal. De correspondentie die hij als 16-jarige scholier voerde met een penvriend in Groot Brittannië, resulteerde in een hechte vriendschap met een supporter van Swansea City. Vanaf dat moment heeft hij ook deze club in zijn hart gesloten en volgt hij alle wedstrijden.


Toen in 2002 Swansea City door de toenmalige eigenaar aan de rand van de afgrond was gebracht, heeft John met een aantal lokale supporters de club gered door die eigenaar uit te kopen.


Vanaf dat moment is Swansea City opgeklommen van de onderste plaats in de laagste betaalde voetbalafdeling tot de Premier League. In het eerste  seizoen 2011-2012 speelde Swansea met verfrissend voetbal mee in de middenmoot en ook dit seizoen gaat het heel goed.

Maar de klap op de vuurpijl was de eindoverwinning in de League (Capital One) Cup. In een uitverkocht Wembleystadion werd Bradford City met 5-0 verslagen. Komend seizoen is Swansea in Europa te bewonderen. Dat had 10 jaar geleden niemand durven dromen.

Uiteraard werd het team van Swansea City regelmatig versterkt met Nederlandse voetballers, zoals het meest recent met Michel Vorm en Jonathan de Guzman.


De successen van John van Zweden bleven niet onopgemerkt, want het is en blijft een prachtig verhaal. Hij werd ook voor de media een interessante spreker en vertelde zijn verhaal o.a. bij De Wereld Draait Door, Brandpunt,  Rob Kamphues, Humberto Tan bij BNR en de Duitse WDR. Ook de redacties van kranten en tijdschriften, w.o. Voetbal International, weten hem te vinden.

Binnenkort komt er bij Voetbal International een heuse biografie van John uit.


John’s verhaal leest als een spannend jongensboek en veel bedrijven, business clubs en verenigingen hebben zich al laten meevoeren in zijn wondere wereld. Openhartig vertelt hij over zijn eerste bezoek aan Swansea en neemt hij zijn gehoor mee van de vierde klasse het Vetch Field naar de TOP van het voetbal,  het Liberty Stadium in de Engelse Premier League. Hij vertelt over zijn held Bobby Charlton van Manchester United, over de champagne in de bestuurskamers en de trainings- en maatpakken van Swansea City, maar ook over ADO Den Haag en over behang- en vloerbedekking.


Kortom: John van Zweden heeft een inspirerend verhaal, doorspekt met  ‘Haagse humor’. Ook aan u, u, uw sponsors, leden van uw Businessclub, vrijwilligers, medewerkers vertelt John graag zijn verhaal. En: John is voor iedereen betaalbaar.

Als u John wilt boeken of meer informatie wilt, neem dan contact via de button contact op de website: www.johnvanzweden.eu , mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of bel met  06-28156277. U krijgt dan Chris Snijder aan de lijn. Chris regelt de boekingen en zorgt dat u een ongeëvenaarde middag/avond beleeft met uw gezelschap.


Copyright by GavickPro 2013. All rights reserved.

TPL_GK_COFFE_MOBILE_TOP TPL_GK_COFFE_MOBILE_SWITCH_DESKTOP